ţin’ să fie, ţin’ să fie?

În stilu-i caracteristic, pe care adversarii nu reuşesc sub nicio formă nici să-l contracareze, nici să-l imite, locatarul de la Cotroceni s-a cerut iar la televizor pentru a îndruga naţiunii verzi şi uscate. Şi a avut o grămadă de spus, chiar dacă nu toate verzi. Că a susţinut-o şi protejat-o pe Duduia timp de 10 ani nu e o noutate, ci un fel de secret al lui Polichinelle. Că macovei are carenţe consistente de caracter se vede din avion. Sigur, e amuzant c-a spus-o TB, cel care a folosit-o din plin ca să pună mâna pe justiţie şi să umple Europa de istericalele legate de “lovitura de stat”.

Că un ziarist manevrează procurori ar trebui să dea de gândit mai ales băsiştilor, cei care cred că pământul e plat şi că justiţia e independentă. Păi cum e, dacă o poate influenţa nu ditamai “varanul”, ajuns după gratii, ci un simplu jurnalist?

Dar bombiţa bombiţelor a fost anunţul că printre candidaţii la preşedinţie s-a strecurat un agent al serviciilor secrete. De fapt, ăsta a fost mesajul pentru care individul venise la o întâlnire în văzul lumii cu colonelul lui favorit. Obişnuit atât timp să impună agenda politică, el nu s-a sfiit niciodată să lanseze pe piaţă tot felul de zvonuri, care mai de care mai aiuristice, pe principiul: un nebun aruncă o piatră într-un lac…

Habar n-am dacă noua informaţie emanată de TB este reală. El are obiceiul să se ajute cu serviciile secrete pentru a scăpa de adversarii incomozi. Şi, atunci când nu reuşeşte, foloseşte insinuări şi aluzii. Dar, de cele mai multe ori minte cu neruşinare, doar pentru a elimina punctual o presiune asupra sa. De aceea cred că, şi acum, totul nu e decât un balon de săpun, menit să redirecţioneze dezbaterea publică de la posibila lui suspendare, de la ancheta în cazul Galei Bute, de la eşecul sabotării Corinei Creţu… Mă rog, motive ar fi destule pentru care omul ar vrea să se vorbească despre orice altceva decât despre el şi ale lui.

Chiar dacă aş putea presupune că deţine această informaţie, nu cred c-o va lansa pe piaţă. Pentru că e greu de imaginat că a dat de ea în ultimele 2-3 zile (ceea ce, desigur, ar pune sub semnul întrebării capacităţile lui de lider de stat). Plecând de aici, dacă e vorba de Ponta sau Tăriceanu, actual şi fost premier, TB ar trebui să explice de ce nu i-a deconspirat de la început şi a lăsat guvernul pe mâna unui ofiţer sub acoperire. Că nu doar preşedintele ar trebui ferit de dubla comandă, cum s-a exprimat el, nu? Udrea nu e, din motive care nu mai merită înşirate aici. Macovei? Cum, e posibil ca TB să fi folosit un agent al serviciilor secrete pentru a intoxica Europa la referendumul de acum doi ani? Mai rămâne Iohannis. Ce motiv ar avea TB să-l distrugă pe neamţ? Ca să permită reîntoarcerea în cursă a lui Antonescu? Ca să facă din Tăriceanu purtătorul de drapel al dreptei?

Deci, eu cred că ori nu ştie nimic, ori nu va spune ce ştie. Totul nu e decât o mascaradă pentru a mai agita puţin apele. Şi a induce în mintea celor care mai stau să-l asculte, ideea că suspendarea lui sau orice altă mişcare îndreptată împotriva lui sau a Duduii sale nu e decât o încercare a “acelui” agent acoperit de a-i închide gura! Ceea ce, el, desigur, nu va face nici mort, atât timp cât se mai fabrică whiskey în lume!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Corect!! Cu cateva impresii personale : Macovei nu poate fi, baietii aia cu ochi albastri nu s-ar fi dat pe mana unei isterice si doamna, cu tot respectul, la categoria asta se incadreaza. Nu vreau sa duc dialogul nostru in derizoriu, dar cucoana e frustrata din multe puncte de vedere, asa ca…NU. Iohannis, poate. Si as zice, agent dublu sub acoperire. Sau triplu…. Dar suspectul meu nr.1 ar fi dl. Tariceanu. Educat, confortabil din punct de vedere financiar, charmant… si iata cum, intr-adevar, un nebun arunca piatra…..

    2. Nu cred ca este rusinos sa fi ofiter sub acoperire. Mai degraba cred ca e rusinos sa fi “locatar” la Cotroceni in ziua de astazi….De ce? Pentru ca a trebuit sa treci prin sistemul actual si sa faci multe ca sa ajungi acolo…si nu stiu cate din cele facute au vreo treaba cu morala macar, nu mai vorbim de lege.

    3. trebuie sa te contrazic vis a vis de faptul ca este rusinos ca un ofiter al unui serviciu secret sa fie “sef de stat”…si aici iti dau ca ex doua dintre cele mai semnificative…Bush senior si Putin…

      1. Bush n-a fost agent, ci director de agentie. Ceea ce e cu totul altcvea. Iar Putin n-ar trebui, cred, sa fie un exemplu pentru noi.

    4. Va urmaresc opiniile si le consider interesante. Un lucru va rog sa ma lamuriti: este rusinos sa fi ofiter sub acoperire, sau va ganditi la faptul ca un astfel de personaj este ”manipulat” de catre serviciile speciale. Daca este asa, atunci se pune intrebarea: serviciile ne sunt prieten sau dusman. Pentru mine, singurul raspuns ar fi: ”din aceasta dilema nu putem iesi” si, desigur ” iubesc tradarea, dar urasc pe tradator”…aici insa m-am incurcat. Puteti dvs sa ma ”deslusiti” ?!

      1. In principiu nu e un lucru rusinos sa fii ofiter al serviciilor secrete. Dimpotriva, nu oricine ar trebui sa poata ajunge in aceasta pozitie. Dar e anormal ca un presedinte de stat sa fie agent al unui serviciu secret. Mai ales in Romania, unde prea multe lucruri se intampla in subterane.

        1. Totusi imi permit o mica observatie legata de acest subiect. Desi nu a fost agent oficial al CIA, totusi Bush senior a fost directorul CIA inainte sa fie presedinte al SUA. Acum eu nu mai inteleg istericalele astea din partea tuturor cu nu trebuie sa fie un agent presedinte, din moment ce ditamai directorul CIA a ajuns presedinte, deci avea acces la toate informatiile. Intr-adevar, ar fi o problema daca este agent al unei agentii straine sau agent dublu in slujba unui alt stat decat cel roman.

      2. În ciuda repulsiei patologice (nu mai menționez de ce) pe care mi-o crează existența serviciilor secrete, recunosc că sunt necesare, cel puțin în condițiile în care toate statele au astfel de instituții iar puterea informativa a acestor entități reprezintă un instrument foarte util în gestionarea multor probleme complexe de ordin intern și extern.
        Problema fundamentală a acestor servicii este cea legată de controlul activității lor și de faptul că istoria ultimului secol (XX), însă cu certitudine și cel prezent, este plină de activităti la limita legalității și de prea multe ori dincolo de aceasta. Legile de organizare și funcționare a serviciilor fac practic din ele instrumente foarte periculoase, mai ales atunci când ajung pe mâna unor “gestionari” pentru care morala este doar un termen oarecare, util doar în discursuri demagogice și-atât.
        Cum spuneai, “este anormal ca un președinte de stat să fie agent…”. Din punctul meu de vedere este nu doar anormal, ci este un atentat ori, chiar mai mult, o crimă la adresa democrației.
        Apropo de întrebarea lui Ioniță Marian, privitor la caracterul serviciilor, de prieten sau dușman – lui, mie, ție, nouă … Ele n-au un astfel de caracter; nu ne sunt nici prieten, nici dușman. Sunt niște “mașinării” reci, de prea multe ori greu de controlat, capabile de încălcarea demnității omului, de încălcarea drepturile sale fundamentale, cu cea mai mare seninătate, în numele unui interes național foarte relativ, decis de oameni cu o integritate, capacitate de gândire, sensibilitate … la fel de relative. Culmea este faptul că percepția (de fapt, realitatea) aceasta este valabilă tuturor serviciilor, fie ele în state democratice, fie în dictaturi……

    5. oricine sa fie ,nu are sansa sa castige! Ponta si Tariceanu precis ca nu sunt , ei 2 sunt care vor da batalia in turul 2.