te luași de justiție, domnu’ președinte?

Văleu muică, ce făcuși? Prea Alesule, prea tăcutule, deci prea înțeleptule, prea înaltule, prea altfel-ule care ești matale, ce combinași? Cum reușiși în așa scurt timp să-i superi pe cei care dormeau cu poza ta sub perină și se trezeau orbiți de lumina necuvintelor tale? Și cum putuși să-i dezamăgești pe ăi de te vedeau demn urmaș al destoinicului apărător al statului de dreapta în fața invaziei comuniste?

Cum adică ți-ai permis să-ți dai cu părerea despre justiție? Mă rog, nu cred că tu, mai degrabă cei ce-ți scriseră discursul. Dar a ieșit pe gura ta, fundul tău să-ncaseze șuturile acum! Cum adică, bre, magistrații ”trebuie să judece în baza probelor, nu în baza informațiilor, indiferent de unde ar veni acestea”? Adică ei procedau altcumva până acuși? Și ce vrei să spui, mă rog frumos, când afirmi că ”este fundamental ca mijloacele de investigare să fie folosite în condiții de deplină concordanță cu Constituția și cu reglementările internaționale”?  Că până acum era altfel și lucrurile trebuie să se schimbe? Și cum adică, prea cititorule din hârtiuțe, să nu mai dea procurorii niscaiva stenograme ”jurnaliștilor” agreați? Păi și gura lor ce mai roade? Și trusturile lor de presă falimentare cum mai bagă bățul prin gard, speriind politicienii care se joacă liniștiți prin curte? Și-aceștia cum se mai sapă unii pe alții, ca să-și fure lopățelele și găletușele?

Și cu asta puseși capac la toate! Cum adică justiția nu e o supraputere? Păi și-atunci de ce se chinuiră tata imundul și mama monicuța să o croiască și s-o răscroiască după chipul și asemănarea lor, să-i angajeze bone numai oameni aleși pe sprânceană, să-i pună la dispoziție o fabrică de zgomote care să bage frica în oricine ar îndrăzni să zică ceva despre ea? Nu e bine, domnule Iohannis, nu e bine, ți-ar spune predecesorul matale, dacă ar reuși să se desprindă de berăria H.

Mai întâi îi supărași cu Dan Mihalache pe ”intelectualii” neamului, care nu vor concurență când e vorba de schimbat des fundurile de pupat. Apoi îi înfuriași cu numirea lui MRU în cancelaria prezidențială pe tinerii frumoși și liberi, dar cam miopi, care nu-l zăriseră toată campania cum stătea fix lângă umărul matale. Acum o ultragiași pe tanti mandela cu aiurelile tale amatoricești despre justiție. Și știi că, dacă intri în gura ei, nu te mai spală nici Dunărea, cu tot cu izvoarele ei nemțești din Pădurea Neagră. Deja tapalagii au sărit de fund în sus, că, cică, mai bine tăceai! Și, din motive evidente, o călcași pe bombeuri pe Duduia care tot stă în ușa pmp-ului din port, așteptându-și marinarul. Și, odată cu ea, puținii, dar dârjii băsiști rămași prin presă, gata să rupă în colți pe oricine ar atenta la jucăria preferată a stăpânului lor! Nu știu dacă o să te ajute prea mult că-ți ia apărarea Antena 3, cu aceeași ardoare cu care, mai acum două luni, căuta copii vânduți de matale prin America.

Acum, eu ce să-ți zic? Ca unul care nu te-a votat, cred că, dacă ai reușit să-i mânii pe toți ăștia, trebuie să fi făcut tu ceva bine. Așa că dă-i înainte!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. lasand nota umoristica la o parte, adevarul e unul care ne ridica parul! :( justitia se face nu in litera legii ci pe langa litera legii intr-un mod atat de ordinar ca-ti sta mintea! ca sa castigi trebuie sa ia noroc de un judecator onest si nedoritor de functii mari si cu frica de dumnezeu. in romania se moare cu dreptatea in mana! :( daca in civil e o asa porcarie care distruge vieti, nu vreau sa stiu ce dezmat e in penal. :( judecatoare care ignora articole clare din codul muncii si contractul colectiv de munca. si nu orice judecator ci un judecator care mai e si presedinte de tribunal. :( cred ca asemenea netrebnici ar trebui inchisi pe viata pentru ca liberi ucid increderea romanilor in justitie si le intaresc convingerea ca porcii politici pot calca pe oricine in picioare. nu aveti idee ce magarii se fac in justitia romana. exceptiile nu fac decat sa confirme regula!

  2. Inafara de oltenisme puse strengareste in gura unui bucurestean nu prea vad ce as remarca.Aaa,ar mai fi usoarele ironii (la limita abjectiei uneori) pe care ti le permiti la adresa noului ales, a fostului (deh,il vezi facandu-si veacul prin berarii),a coanei Udrea iar intelectualii neamului la mneata e un cuvant ce apare in ghilimele…Nu vreau ca prin prezenta postare sa par ca intru cu bocancii zoiosi in casa dumitale (adicatelea sa te jignesc),doream doar sa ma conving daca respectiva casa e in Ferentari sau Rahova…ca de zone mai elevate nu pare sa fie vorba (adicatelea sa vad daca esti un interlocutor cu care se poate vorbi sau doar un manuitor al propriului CV in presa asa zis libera). Stiu,am vorovit fara sa zic prea multe dar la un asa articol…cam asa comentariu. Sanatate si sa ne-auzim de bine,

   1. In afara de faptul ca nu-mi amintesc deloc sa-ti fi batut tie la usa ca sa te intreb daca remarci ceva la articolul meu, nu prea am ce sa comentez.
    Decat ca, in general, cand nu pricepi ce scrie un om, ar fi de preferat sa nu te faci de ras, comentand.

   2. Hmm…da’ matale chiar intalesasi ce spune articolul?Mira-m-as!N-ar fi rau sa mai cugeti nitalus inainte de a comenta.

  3. Mi-a placut si mie discursul presedintelui si ma bucur ca a punctat de fapt ca “justitia libera” de pana acum nu era chiar asa libera cum ii placea ex-presedintelui sa o numeasca. Probabil era libera pentru cei care sunt inca liberi si acum se sperie ca peste putin timp acest lucru se va schimba. De accea probabil vor face totul pentru a ajunge la putere. Desi traiesc in asa zisa “tara a mafiei” cred ca cei de aici in mmaterie de mafie ar putea lua lectii de la mafia si coruptia din Romania.

  4. Nici eu nu v-am votat,domnule preşedinte,dar mă bucur,când aveţi succes!