supersenzaţional, extraşocant şi megaincredibil: ce poate ieşi bun din divorţul Andreei de Ştefan! Exclusiv numai aici! Intră imediat, n-o să-ţi vină să crezi!

Nici nu s-a răcit bine… vulcanul mediatic erupt la moartea lui Sergiu Nicolaescu, că universul, care pare sponsorizat din profitul tabloidizării populare, a decis să ofere un nou subiect de dezbătut la televizor, în paginile ziarelor, pe net, la coadă, în pat sau în parc. Populaţia autohtonă trebuie menţinută în priză, nu are voie să-şi lase creierul să se odihnească, e musai să-l lucreze mereu, absorbind ca un burete orice detaliu insignifiant. În fond, ce poate fi mai important decât să-ţi consumi timp şi energie, vânând şi asimilând noninformaţii fără nicio legătură cu viaţa ta şi care nu ţi-o influenţează în niciun fel, şi care, în general, se vor evapora din conştiinţa individuală sau colectivă cu aceeaşi viteză cu care s-au întrupat din neant?

Vorbesc, desigur, despre anunţatul divorţ dintre Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. Nu, nu vă temeţi, n-o să intru în detalii (pe care nici nu le am şi nici nu mă interesează). Las asta în sarcina analiştilor, prietenilor, cunoscuţilor, vecinilor, colegilor de bancă dintr-a 3-a, băiatului care aduce prânzul în biroul unde lucrează verişoara portarului vilei de vis-a-vis de casa personajelor principale. Aţi prins ideea.

Dar n-o să ignor subiectul, dintr-un singur motiv. Cred că, oricât de dureros ar fi pentru cei implicaţi, modul în care-l vor gestiona, mai ales în faţa celorlalţi, poate reprezenta şansa unui început de asanare a junglei triunghiular-vicioase: media-consumatori-persoane publice. Să mă explic.

Nu-i cunosc pe cei doi. Pe Andreea am întâlnit-o o dată, la machiaj la RTV şi m-a surprins sincer naturaleţea ei, atât de contrastantă cu atitudinea adoptată în apariţiile televizate (fie că e vorba de Surprize, surprize, interviuri sau alte emisiuni), singurele pe care, de altfel, i le cunoşteam, aşa cum cred că se întâmplă cu marea majoritate a oamenilor obişnuiţi.  Nu era nici o zână afectată şi nici o divă copleşită de statutul ei, ci doar o mamă care îmi povestea (la întrebarea mea, desigur) despre o problemă de sănătate a fiicei ei. Pe Ştefan nu l-am întâlnit niciodată. Îl ştiu de la televizor şi dintr-o piesă de teatru mai veche. N-am fost niciodată la un concert de-al lui, dar, din ce-am văzut, am putut înţelege de ce umple sălile de atâţia ani. Pe scurt, nu-i cunosc decât prin prisma statutului lor de vedete. Şi da, dragi prieteni, sunt printre singurele persoane publice din România pe care chiar şi eu le pot numi vedete, pentru că, dincolo de notorietate sau promovare mediatică, au în spatele lor realizări importante în domeniile în care activează. Mai mult, din câte ştiu eu, e singurul cuplu al unor vedete de talia aceasta, ceea ce explică, pe undeva, interesul manifestat mereu de oameni faţă de culisele relaţiei lor. Cu atât mai mult am apreciat discreţia cu care le-au ţinut zăvorâte. Culisele, desigur. Sigur, presa a fabulat, pentru că, în lipsă de autodenunţuri, aşa cum practică cele mai multe “vedete” inventate de pe la noi, nu prea a avut materie primă.

Acum, au decis să anunţe simultan, pe conturile lor de facebook, că divorţează. Un text identic pe ambele pagini, transmis din avionul care-i ducea departe de iureşul pe care ştiau că-l va naşte. Şi-au luat şi copilul, ca nu cumva, din greşeală, între două desene animate, să nimerească pe un canal de ştiri. Un început bun pentru intrarea în spaţiul public a sfârşitului relaţiei lor. Unul civilizat, firesc, decent.

Desigur, asta nu-i va împiedica pe slujbaşii organelor de media să-şi pună salopetele fosforescente şi să înceapă frenetic săpatul, în căutarea acelei nestemate care va vinde 5 exemplare în plus, va aduce un procent suplimentar de audienţă sau 50 de noi vizitatori unici pe site. Dar dacă cei doi nu-i vor ajuta, uitând să-şi golească tomberoanele înainte de a pleca de acasă, până şi cei mai vajnici luptători pentru dreptul inalienabil al românului la chiloţăreală vor renunţa. Sigur, vor inventa sau vor exagera nimicul, dar…

Dar, dacă Andreea şi Ştefan îşi vor păstra determinarea de a ţine departe de ochii lumii detaliile relaţiei lor şi ale destrămării acesteia, poate vor da un exemplu şi altor cupluri mondene, care nu vor mai fi aşa de dornice să-şi spele rufele în văzul lumii. Poate că, privind la cum procedează doi oameni aşezaţi deasupra lor pe scara starsistemului românesc, vor simţi, brusc, dorinţa de a-i imita, măcar aşa, ca o modă. Aşa cum parveniţii caută mereu să-şi cumpere acelaşi covor, frigider, cuptor cu microunde pe care l-au văzut ei, la televizor, în casa unora din lumea bună.

***

Dacă ţi-a plăcut ce-ai citit, poate ar merita să împărtăşeşti asta şi cu prietenii tăi de pe facebook, twitter sau alte reţele de socializare. E suficient să dai share, folosind unul din butoanele de mai jos :)

***

Dacă vrei, poţi primi direct prin mail informaţii despre orice postare nouă de pe blog. Nu trebuie decât să te abonezi la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Ma intereseaza prea putin ceea ce se intampla cu acest cuplu, chiar daca, sa recunoastem, traiesc un moment trist; amandoi sunt iubiti de public , sunt tineri, frumosi si talentati… ma intreb doar daca s-au gandit si la copil. Cu siguranta, da. Dar, draga domnule Radu Herjeu, pe mine ma inspaimanta ceea ce ni se intampla zilnic ; este un adevarat cosmar… Suntem bombardati cu inform. alarmante cam din toate palierele vietii sociale. Iata, mai nou se vorbeste despre cardul de sanatate , ce ne va fi impus in curand , desi, se pare ca nu e totul in regula…. Ati putea sa deschideti aceasta tema de discutie? V-am fi f. recunoscatori.

   1. Nu stiu multe despre card, decat ca e un instrument foarte bun pentru ca, in caz de nevoie, sa stie ce boli ai avut, ce grupa de sange ai si la ce esti alergic.

    1. Am toată stima faţă de modul cum cele două vedete reuşesc să se despartă fără a se împroşca unul pe celălalt cu noroi, după reţete atât de des uzitate de alţii până acum. Sigur este o mică dezamăgire pentru amatorii de bârfe, dar poate – aşa cum aţi scris- le oferă un prilej de meditaţie unora pe viitor aflaţi în situaţii asemănătoare, să vadă că e posibil şi aşa, atunci când te-au legat la un moment dat nişte sentimente şi o viaţă comună de cineva, măcar respect reciproc să dovedeşti la despărţire, fără a umili şi împroşca pe celălalt. Cele două vedete, care fiecare în parte au reuşit să se remarce prin efortul lor propriu, pot privi cu optimism înainte. Eu le doresc fiecăruia în parte multe realizări în continuare şi mai ales multă fericire!

  2. Frumos spus Radu. Insa dupa cum m-a invatat lumea rea in care traim, bunatatea nu e contagioasa… desi super-optimistul din mine si-ar dori asta!

  3. O analiza corecta ,asa cum ne-ai obisnuit Radu ,nici pe mine nu ma intreseaza subiectul ! voi merge sa-mi iau un progtam tv sa caut ceva de vazut l…. nu sunt nici eu fanul lor ,nici al Andreei nici a JR-ului , sa le dea Dumnezeu sanatate si noroc in continuare fiecaruia pe drumul lui .

  4. Consider sub pragul bunului simt sa scotocesti in viata cuiva. Oricine are dreptul atat la o imagine publica cat si la intimitate, dar probabil trebuie sa traiasca si sacalii de presa. Stai si te gandesti de multe ori ca e cam neagra painea pe care o castigi zilnic, insa unii o castiga prea usor, si nu e chiar paine, ci mai mult cozonac! Dar aici fac vina si legilor, si vremurilor in care traim, si acelora care aplica sintagma „panem et circenses”.
   Domnule Radu, nu sunt nici macar in situatia dumitale de a fi cunoscut personal pe vreunul. La fel ca si dumneata nu am fost la vreun concert Banica si am urmarit foarte rar emisiuni ale celor doi, asa ca nu vad de ce as comenta acest eveniment trist in opinia mea. Sa-si vada ei de problemele lor si noi de ale noastre. Nu doresc nimanui sa treaca printr-un divort.