seară de film

Pentru recomandarea de azi rămânem pe loc și facem doar o călătorie în timp. Acum 40 de ani, când se lansa ceea ce e pentru mine unul dintre cele mai bune filme românești ever. Adaptare după romanul lui Victor Ion Popa, scenariul e o poveste de viață și de moarte, de iubire și resemnare, de trădare și căință. Adică genul pe care cinematografia noastră nu le prea mai scoate la lumină. La sfârșitul Primului Război Monidal, un țăran se întoarce acasă pentru a-și găsi muierea în casa altui bărbat, și pământul vândut moșierului. Din păcate, orice încercare de a-și construi un viitor sunt zădărnicite de trecut. Alături de cel din Atunci i-am condamnat pe toți la moarte, rolul din acest film a dat adevărata măsură a celui care a fost Amza Pellea. O mențiune specială pentru muzica lui Tiberiu Olah!

Osânda (1976)

9 ★ de la mine!

Puteți să-l vedeți în întregime mai jos!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Un film care mi-a placut la nebunie si pe care l-am vazut, intr-o perioada, de cinci ori! Este un film cu mesaj, regizat si interpretat excelent!