seară de film

Vă propun un film românesc, o premieră regizorală a unuia dintre cei mai cunoscuţi actori de teatru din România: Horaţiu Mălăele. Un fel de tragicomedie, cu mai multă ironie decât umor. Scenariu interesant, pe ici pe colo câteva tuşe mai groase decât ar fi fost nevoie. Să spunem că este o primă încercare reuşită, chiar dacă se simte, pe alocuri, nesiguranţa sau lipsa de experienţă a regizorului. Unele scene sunt “jucate” prea mult, ca în teatru. Dar a adus un aer proaspăt în cinematografia mizerabilistă, plină de premii, din ultimii ani. În mod firesc, nu i-aş fi dat 8, dar scena nunţii este antologică, aşa că, şi de încurajare, pelicula a intrat în rândul celor care merită recomandate. Şi, dincolo de toate imperfecţiunile, reuşeşte să fie o frescă a mentalităţii româneşti, de azi şi de ieri, cu toate tarele şi zonele ei mai însorite.

Nunta mută (2008)

8 ★ de la mine!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. L-am vazut mi-a placut foarte mult si m-a impresionat dragostea de viata si libertate a acelor tarani obligati sa tina doliu pentru cineva cu care nu aveau nici o legatura, in toiul unei nunti. Un film de exceptie.

  2. NUNTA -MUTA mie chiar mi-a placut,,,frumos filmul ,,lam vazut de 2 ori si nu ma plictisesc sa il mai vad.