nu e blat, cârcotaşilor, e strategie politică! :))

Pe principiul “ne certăm, ne acuzăm de câte-n lună şi în stele, ne ameninţăm cu puşcăria, după care ne ridicăm de pe scaunele din studioul de televiziune şi mergem să bem o bere împreună”, înverşunaţii adversari politici au grijă să nu-şi bage beţe-n roate la alegerile ce stau să vină. Cel puţin liderii celor două conglomerate au beneficiat de multă atenţie din partea oponenţilor, care au făcut tot posibilul să le dea drept contracandidaţi nişte oameni, de ispravă, sunt convins, dar de care n-a auzit nimeni.

După ce s-a cocoţat în vârful valului de nemulţumire populară care părea că va mătura regimul Băsescu, USL face cum face şi se-ngrijeşte ca mai toţi acoliţii mult-hulitului să mai stea o tură în legislativ, departe de cătuşele pe care le tot zăngăne public liderii social liberali. Încet, încet, toţi oamenii preşedintelui îşi găsesc locuri de unde să privească liniştiţi cum se vor sparge talazurile, fără să-i ude. Unul s-a învârtit de un nou mandat de primar la Cluj iar ceilalţi, prin bunăvoinţa justiţiarilor, au drum liber spre fotoliile cele călduţe din Palatul Parlamentului.

Astfel, Blaga se va “bate” în Timiş cu… Marcel Suciu. Udrea şi Anastase au o sarcină uşoară, trebuie să se lupte doar cu renumele lor, nu şi cu contracandidaţii Liviu Brătescu şi Paul Dumbrăveanu, de care sunt convins că, aşa cum aţi auzit voi, aşa îi ştiu şi cei care ar trebui să-i voteze. O sarcină uşoară are şi (încă?) delfinul MRU, căruia îi vor pune mai multe probleme pomezile şi vaca din Kobe decât oponentul său, fostul pedelist Ovidiu Marian. Dar, de fapt, dacă mă gândesc bine, întrevăd strategia USL: vrea să-i facă de ruşine şi să-i bată pe pedelişti chiar şi cu nişte candidaţi obscuri! Yeah, right!

Şi, ca să nu rămână mai prejos, nici ARD nu s-a obosit să caute candidaţi viabili care să se confrunute cu mai marii Uniunii. Măcar cât să-i împiedice să obţină peste 50% în colegiile lor. Ponta se va bate cu… Nicolae Daviţoiu. În timp ce Antonescu şi Voiculescu încă aşteaptă (cu înfrigurare, sunt convins) să afle pe cine vor zdrobi în alegeri.

Aşa că, după scrutinul din decembrie, sunt şanse imense ca pe prima scenă politică să joace aceiaşi actori, în timp ce, doar în spatele lor, masa de figuranţi, despre care nu aflăm mai niciodată nimic, să sufere ceva modificări. Pentru că, nu-i aşa, preferi întotdeauna chipuri cunoscute în jurul tău, că nu se ştie niciodată când vine iar vremea de pupat Piaţa Independenţei.

PS. Sunt şi câteva dueluri interesante, dar, din păcate, fără miză. Profesorul Daniel Barbu versus criticul Alex Ştefănescu. Sau Becali cu Udrişte. Victor Ciorbea contra Teodor Paleologu.

***

Dacă vrei, poţi primi direct prin mail informaţii despre orice postare nouă de pe blog. Nu trebuie decât să te abonezi la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Cred ca are dreptate d.l Constantin insensul ca nu trebuie sa categorisim imediat orice auzim ca fiind drept blat. Unii chiar se dau mari cunoscatori, le stiu pe toate, cand de fapt sunt bolnavi de scenarita acuta. Mai cred ca asemenea indivizi ori sunt iesiti din viata sociala si politica a tarii avand alte mici si meschine treburi(afaceri cel mai probabil si alea nu prea curate), ori bat toba PDL in sensul ca ” toti sunt hoti din toate partidele asa ca votati-ne tot pe noi”. Eventual se poate inlocui PDL cu PP-DD

  2. Am învăţat să nu mă mai pronunţ până când nu cunosc toate datele. Este foarte uşor să critici,mai ales dacă ai şi interese.Dacă suntem atât de buni hai să intrăm şi noi în politică!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!