despre aparenţe

A trecut ceva vreme de când v-am propus un exerciţiu de sinceritate :) Şi, dacă vreţi, un test pentru capacitatea noastră de a “citi” în spatele aparenţelor. Aşa că, iată, vă supun atenţiei un nou personaj, cel din imaginea alăturată. Faceţi mai mare poza, dând click pe ea, şi spuneţi primul lucru care vă trece prin cap despre bărbatul acesta. Cu ce se ocupă, în ce crede, dacă v-aţi simţi confortabil în autobuz, lângă el… în fine, orice senzaţie, gând, idee instantanee veţi avea, privind fotografia. Apoi, citiţi mai departe :)

Îl cheamă Vladimir Franz şi intenţionează să candideze la preşedinţia Republicii Cehe în 2013. S-a născut în 1959, este compozitor de operă şi muzică de spectacol, profesor de artă dramatică la Academia de Teatru din Praga și pictor (peste 70 de expoziţii). În timpul liber a inițiat numeroase mișcări culturale pentru tineri, în rândul cărora și-a câștigat o popularitate imensă, probabil şi datorită personalităţii lui nonconformiste. Nu se ştie încă dacă asta îi va folosi în campania electorală.

Vladimir a studiat dreptul, după terminarea liceului, și a obținut și un titlu de doctor în domeniu, dar nu a fost încântat să urmeze o carieră de magistrat sau avocat în timpul regimului comunist din Cehoslovacia. Aşa că s-a îndreptat spre domenii mai liberale şi mai puţin supuse controlului statului şi partidului. A studiat istoria artei și a muzicii.

E acoperit în proporţie de 90% cu tatuaje, ceea ce îl face să pară albastru :) El susţine că este cel mai tatuat bărbat din lume. Pentru el e un gen de artă, o formă de estetică pe care oamenii au folosit-o din vremuri străvechi pentru exprimarea eu-lui.

Chiar dacă pare ciudat, ideile lui politice sunt mult mai moderate decât aspectul său :) În plus, după cum spun analiştii din ţara lui, e foarte articulat şi argumentat în luările sale de poziţie. Nu i se dau şanse reală să câştige scrutinul prezidenţial, dar toată lumea e convinsă că va face o figură mai mult decât onorabilă!

Aşa-i că este exact ce ţi-a trecut şi ţie prin cap, când i-ai văzut prima dată poza? :)

PS. Ca de obicei, click pe imagini, ca să le vedeţi mai mari.

***

Dacă ţi-a plăcut, încearcă-ţi imaginaţia aici şi aici.

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Sa candideze la presedintie? Super tare! Sper sa nu-l voteze nimeni. Poate am idei invechite, poate varsta este de vina. Nu stiu. Dar, nu mi-au placut niciodata tatuajele, fie ele de orice fel. Ma oripileaza astfel de oameni. Nu-i vreau in preajma mea nici o secunda. Mi se pare oribil, dizgratios. Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea lui. Oamenii nu se nasc cu tatuaje. Un om albastru nu are ce cauta in societate. Poate multi ma vor critica, dar nu-mi pasa. Iubesc oamenii naturali, asa cum i-a lasat Dumnezeu. Dar asa ceva NU. Categoric NU.

  2. am vazut un om pasnic, care face ce vrea fara sa-i pese de opinia din jur, un om care nu vrea sa deranjeze dar nu m-am dus cu gindul la candidatura de presedinte !

  3. Dezamăgesc, dar vreau să fiu sinceră: când e vorba de piercinguri și de tatuaje, sunt de modă veche! In parte pot să înțeleg dorința unora de a fi ALTFEL, chiar fără să vreau mă simt atrasă față de oameni care sunt puțin altfel, dar nu acest mod de a fi altfel, când văd corpuri acoperite de tatuaje și piercinguri nu pot să înțeleg pasiunea asta, parcă devin arici! Știu că aparențele înșeală uneori și trebuie să încercăm să vedem dincolo de ele, să respectăm libertatea oamenilor de a se manifesta și a alege, dar în acest caz recunosc : nu pot. E adevărat: sunt de modă veche!

  4. Foarte tare ! In afara de cerceii bagati in limba, buze , sprancene sau nas – simultan-, pot sa spun ca nu m-ar deranja deloc sa stau langa el .
   Ceea ce ma socheaza insa, este atitudinea anti in ceea ce priveste tatuajele.
   Daca mai esti si femeie si ai tatuaj, inseamna ca esti si curva si asta fara drept de apel. Asta fata-n fata. In pictoriale insa, este ceva sexy.

   Insa revenind la subiectul de azi, cum spuneam, nu inteleg cum ne laudam ca suntem deschisi la minte, atat cat judecam un om dupa felul in care se prezinta in societate si nu pentru modul de gandire. Jos palaria fata de el si fata de cehi!