Crin, uite pisica!

Deja ne-am obişnuit cu fumigenele despre cum Antonescu n-o să mai fie candidatul USL la prezidenţiale, cum o să-l şunteze PSD-ul, cum o să fie înlocuit de Oprescu, Ponta sau Papa de la Roma! Ele sunt lansate, periodic şi des, de aşa numiţii analişti politici, de nemulţumiţii din actuala structură guvernamentală cărora nu le ajung firimiturile de la masa preamarilor sau de opozanţii care bagă băţul prin gard, că deh, vrabia mălai visează.

Dacă Mirel Palada nu mi-ar inspira încredere, aş fi fost tentat să cred că şi rezultatele sondajului realizat de institutul pe care-l conduce, CCSB, se încadrează la capitolul “bate şaua să priceapă iapa”. Ştiut fiind că instituţia respectivă are legături destul de strânse cu liderul fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, e posibil să fie doar o coincidenţă faptul că ele, rezultatele, se suprapun peste ceea ce pare a fi semnul unei nemulţumiri în creştere a acestuia faţă de preşedintele PNL.

Iată ce arată ele: Crin Antonescu e mult în urma camaradului său de luptă antibăsistă, Victor Ponta. Pe care, după cum se vede, nu l-a afectat mai deloc toată frăsuiala mediatică legată de nominalizarea baschetabalistei la conducerea Parchetului general. Şi nici atacurile Antenei 3 la adresa coabitării cu locatarul de la Cotroceni. Ba chiar dimpotrivă, dacă e să ne uităm la cifre. Dar nu asta e problema liderului PNL. Nici aceea că e devansat şi de primarul capitalei, veşnica sperietoare pe care unii o tot plimbă prin câmpul electoral. Acesta stătea bine şi acum 4 ani, şi ştim cam cum s-a-ncheiat aventura lui din alegerile prezidenţiale.

Pe Crin ar trebui să-l îngrijoreze poziţiile ocupate în topul încrederii populaţiei de doi colegi de partid, unul aliat, adus chiar de el, celălalt adversar declarat: Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu. Primul îl devansează cu 10 procente, al doilea l-a egalat. Acum, lăsăm la o parte faptul că niciunul dintre ei nu i-ar face faţă lui Victor Ponta într-o eventuală confruntare electorală, Crin rămânând, din acest punct de vedere, cea mai viabilă opţiune a liberalilor. Dar cifrele (care sunt sfinte, prin obiectivitatea lor, după cum se ştie, nu?) îi prezintă ca posibili înlocuitori ai acestuia în parteneriatul cu premierul. Ceva mai incisivi cu acesta, mai refractari la compromisuri cu PSD-ul, fiind mai puţin condiţionaţi de dorinţa de a ajunge la Cotroceni.

Senzaţia mea e că cineva îi arată pisica lui Antonescu. După cum spuneam, plec de la ipoteza că rezultatele sondajului sunt precise. Dar faptul că ele au ajuns direct la Evenimentul Zilei, ocolind Antena 3, care a comandat studiul, spune multe. Ziarul susţine că Dan Voiculescu a făcut o criză de nervi şi a vrut să oprească “scurgerea” de informaţii. Eu cred că, dimpotrivă, nimic nu le face mai veridice decât dorinţa manifestă de a le ascunde. Şi nimic nu atrage mai mult atenţia asupra unui lucru decât un mic scandal declanşat în jurul lui.

PS. Pe unii i-a mirat prezenţa unor angajaţi ai mogulului şi a lui însuşi la TVR. E posibil ca ea să fi fost un alt semnal trimis preşedintelui liberal, care trebuie să ştie cât se poate sprijini, la o adică, pe televiziunea publică, în pofida faptului că e condusă, oficial, de omul lui.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Tariceanu sufera de un mare complex de inferioritate. E un fante in politica. Mai sunt doi ani pana la alegeri… doi ani si-o iarna ! Socialistii nu fac si nu vor face nimic pentru electoratul lor. Daca, Antonescu isi pastreaza pozitia si se detaseaza de PSD o sa-i creasca sansele la alegeri. In clipa asta este singurul consecvent fata de electorat, populatie. Insa, impotriva lui este mass media si mai grav si evident Serviciile. Felicitari, Radu ca macar incerci sa te detasezi de “mainstreamul” postului la care lucrezi. Esti singurul jurnalist pentru care am intelegere.

   1. Sa-si pastreze pozitia si sa se detaseze de PSD , nu-i asa ? Adica asta ar trebui sa faca Crin Antonescu ! Genial ?! Si daca elctoratul PSD nu-l voteaza pe Antonescu cum naiba mai iese presedinte ????? Daca se rupe USL ptr. ca Antonescu ar avea proasta inspiratie de a asculta de unii “specialisti” si s-ar “detasa” de “socialisti” atunci de ce nu s-ar lasa de politica chiar acum ca sa nu mai piarda timpul degeaba. Daca nu-l mai sprijina electoratul urias al PSD , cine sa-l voteze PDL ? PPDD ? UdMR ? Poporul care sta acasa si nu mai voteaza de prin 1996, cine ?

    1. georgica, electoratul ala masiv al psd cu care te dai mare, in max 1 an, nu doi o sa dispara masiv cu masurile socialiste ale PSD ului din ultimele 11 luni sau care v-or urma! Si ghici ce ? Nu se vor duce la Antonescu- ca-i prea parfumat si frezat pentru ei, dar Antonescu castiga de la nehotarati si de la cei care nu merg la vot! Asa ca nu va mai imbatati cu electoratul PSD ca mai si moare… deh, de moarte buna !

  2. pe tariceanu nici pisica mea nu l-ar vota. bagati-va mintile in cap. jocurile le fac americanii, dragi romani!

  3. Pe de alta parte, pana la proba contrarie, Crin e singurul care si-a pastrat la vedere verticalitatea coloanei vertebrale in proportie aproape de maxim, ceea ce il recomanda pe undeva in ierarhia puterii.

  4. Sunt adeptul tuturor teoriilor conspiratiei si de aceea cred cu tarie ca jocurile sunt facute de mult in sinul generos de toxic si ocult al masoneriei, acaparate de toti politicienii, care nu mai apartin de mult timp doctrinelor si intereselor de partid, ci slujesc aceasta mafie cu sorturi, temple, obiceiuri scabroase si kitschuri in genul celor bisericesti. Ca dovada stau si schimbarile dese de pozitie, unele rotite la 180 de grade, reevaluarile lor stupid de neindemanatice la adresa unora si a altora, slalomul in gandire si evitarea luarii deciziilor capitale si in folosul omenirii de la baza piramidei puterii pe care o slujesc din interes meschin.

  5. Acum,in prima jumatate a anului acesta ,cred ca putem face doar comentarii.Verdicte ,cine e cel mai bun ,mai competent…nu putem sa emitem deocamdata.Mai in spre toamna se pot limpezi multe lucruri,functie de rezolvarea problemelor bugetare,salariale,atragerea fondurilor europene.Supraestimarea lui Tariceanu nu este fondata si nici caderea lui Antonescu.Presedintele pnl tebuie sa iasa mai mult in exterior,sa fie mai bine cunoscut.Liberalii europeni pot sa-l ajute mai mult pentru a-si face cunoscute opiniile,obiectivele politicii interne si externe ale Romaniei.