weiße Kugeln, schwarze Kugeln – bile albe, bile negre

Am o memorie foarte proastă și extrem de capricioasă (se pare că seamănă mult cu memoria colectivă a populației mioritice). Asta m-a împiedicat să pot răspunde, fără ajutorul google-lului, la câteva întrebări simple, ca, de exemplu, care sunt acele detalii concrete care, acumulându-se în timp, m-au făcut să-i atribui lui traian băsescu calificativul de imund, cu care i-am înlocuit numele în referirile mele la el. Și, deși acum am puternica senzație că n-a existat absolut nimic bun în regimul lui, rațiunea și statistica îmi spun că e imposibil, chiar dacă eu nu sunt capabil să-mi amintesc nimic de acest gen. Așa că am decis să încerc altceva cu noul președinte, Klaus Iohannis. Un gen de jurnal al bilelor albe sau negre pe care i le voi atribui, din considerente personale, în timpul mandatului său. O fac mai mult pentru mine decât pentru a provoca controverse sterile despre diferențele de valori care stau la baza evaluării unui om. Voi nota fapte punctuale, nu senzații generale.

22.01.2014 – BN – deși acum este președinte în funcție, a vorbit în primul interviu acordat unei televiziuni românești despre necesitatea ”guvernului meu”. De altfel nu pierde nicio ocazie de a vorbi despre asta, dând senzația că este punctul principal al mandatului său abia început.

15.01.2015 – BA – semnalul dat public despre importanța culturii

5.01.2015 – BA – discursul despre justiție, în care vorbește despre necesitatea ca aceasta să nu devină o supraputere

29.12.2014 – BN – numirea lui MRU ca și consilier personal. Poate calitățile îl recomandă pentru această poziție, dar trecutul apropiat ar fi trebuit să conteze puțin mai mult pentru o perioadă.

1.12.2014 – BN – lipsa oricărei reacții la gestul unor cetățeni din Târgu Secuiesc de a arbora steaguri negre cu ocazia Zilei Naționale a României.

21.11.2014 – BN – prezența la ceremonia de confirmare a victoriei sale, desfășurată la CCR, a foștilor oameni ai imundului. Lipsa de eleganță a neinvitării premierului la acest eveniment. Mulțumirile adresate unui personaj care, cu numai o lună în urmă spunea despre KI că e ”şubred ca şi caracter”.

19.11.2014 – BA – prezent la lansarea volumului său în cadrul târgului Gaudeamus, KI a vorbit despre cărți și despre cultură și despre nevoia atragerii tinerilor către acestea.

18.11.2014 – BN – deși unul dintre leitmotivele campaniei sale a fost ”să nu dăm toată puterea unui singur partid”, la două zile de la victorie KI anunță deja că ”noi, partidul liberal vrem să luăm puterea în 2015”. În plus, să vorbești despre ”marea schimbare”, avându-l pe Blaga în stânga ta mi se pare cel puțin oximoronic.

17.11.2014 – BN – deși este deja președinte ales, vorbește în calitate de șef de partid de opoziție. Trasează sarcini Parlamentului și Guvernului și cere imperativ aleșilor să voteze într-un anumit fel (respingerea legii amnistiei). În schimb, nu are niciun cuvânt de adresat celor 12 milioane de oameni care nu l-au votat.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Jenant….Este totusi presedintele tarii. Unde au invatat spp-isti astia bunele maniere?

  2. Cu voia ta Radu, arunc si eu aici la comentarii o bila alba (sper sa nu te enerveze):

   Tranzitia la Cotroceni se pare ca va fi facuta intr-un mod mai normal, in care timp de vreo 3 saptamani – o luna actualul presedinte si viitorul presedinte vor fi intr-un real dialog.
   Sigur, multi poate ca ar fi vrut sa-l vada pe actualul presedinte zburand cu un sut in fund pe usa din dos a palatului :). Dar nu ar fi normal.

   1. Tranzitia nu e meritul noului presedinte. Deci, nu e cazul de bila alba. cat il preveste pe fostul, eu l-a vrea luat cu duba de la poarta, in 21 decembrie :)

  3. De acord, cu singura observatie ca premierul este in concediu, cu familia.
   Asteptam bilele in continuare!
   Cu aceeasi stima,
   Doina