aparenţele înşală

Ce meserie credeţi că are acest bărbat? Ia să vă văd! Barman! Vânzător la un magazin de vopseluri? Frizer? Pompier în timpul liber? Un lucrător la demolări, care, în vacanţă merge mii de kilometri călare pe motocicleta lui? Se spune că aparenţele înşeală. De mici aflăm acest lucru, dar câţi dintre noi nu ne lăsăm păcăliţi de înfăţişare, nu judecăm după exterior, nu tragem concluzii fără să ştim nimic depre omul din faţa noastră?

Ei bine, dacă aţi ghicit cu ce se ocupă, bravo vouă! Aveţi imaginaţie sau doar noroc :) Dacă nu, vă spun eu. Domnul din imagine se numeşte R. Scott Wiley, din Nashville, Statele Unite.

El este… educator la grădiniţă! Exact, se ocupă de prichindeii de 5 şi 6 ani! Face asta de 25 de ani şi, se pare, e foarte bun în activitatea sa. Copiii îl iubesc iar părinţii au multă încredere în el. Sigur, după cum mărturiseşte, nu merge mereu la “muncă” vopsit în cap şi cu creastă, dar nici nu îi e teamă să se arate mai copil decât cei pe care îi are în grijă. Iubeşte la nebunie ce face şi, deşi anul acesta e şi învăţător la prima clasă de gimnaziu, tot între preşcolari se simte cel mai în largul său.

Povesteşte că, la început, avea grijă să se cenzureze cât mai mult în faţa adulţilor. Acum nu mai e atât de preocupat de ce o să creadă aceştia, atât timp cât copiii pe care îi are în grijă, îl iubesc şi sunt fericiţi la grădiniţă. Spune că el e asemenea unui zidar, doar că nu lucrează cu mortar şi cărămizi, ci cu idei şi concepte. Şi nu construieşte ziduri, ci temelii pentru viitorii oameni mari!

Ei bine, voi aţi avea curajul şi deschiderea să vă lăsaţi micuţii în grija lui?

PS. Puteţi să-i citiţi şi blogul, sunt multe secrete despre educarea preşcolarilor: http://scottsbricks.blogspot.com/

PPS. Click pe poze, pentru a le vedea mai mari.

***

Dacă ţi-a plăcut şi vrei să citeşti mai multe articole ca acesta, încearcă aici:

despre aparenţe 2
din nou despre aparenţe…
despre aparenţe… 1

***

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Eu sunt profesoara unor copii de această vârsta. Şi am ,probabil,vârsta acestui domn.Mă bucur că există persoane care pot să fie în faţa comunităţii din care fac parte aşa cum simt ei.Asta pentru că este America! În Românica….m-ar da afară din şcoală!
   Eu nu mai am copii de această vârstă,dar….mi-ar place să-mi văd nepoţii într-o clasă cu un astfel de dascăl. Desigur,după ce mă dumiresc cum stă treaba.

  2. Eu sunt mai formalistă. Socotind că educatoarea/educatorul din grădiniță reprezintă primul model din afara familiei pentru copil, nu cred că mi-aș încredința copilul unui asemenea educator. Poate aș greși, dar bine că nu mai e cazul, băiatul meu a trecut demult de etapa asta. Am scăpat de o greșeală ! :D