alo, USL, eşti acasă?

Ceea ce se vorbea pe la colţuri, pe surse, cu voce scăzută, de astăzi capătă din ce în ce mai multă concreteţe. Cum în toată ţara asta mare nu există decât doi magistraţi profesionişti şi corecţi, restul fiind, probabil, corupţi, incompetenţi, vânduţi comuniştilor şi lui Voiculescu, singura şansă ca justiţia să rămână independentă este să facem rocada între cei doi titani care au ţinut piept, aproape singuri, proaspăt eşuatei lovituri de stat. Şi cum legea nedreaptă îi împiedică să aibă mandate nenumărate, Koveşi şi-l desemnează succesor (deocamdată interimar) pe Morar iar ea anunţă cum e posibil să candideze pentru a-i prelua acestuia fotoliul. Ca Medvedev şi Putin, dar măcar ăia au trecut printr-un simulacru de alegeri. La noi, o mână spală pe alta şi amândouă spală obrazul preşedintelui.

Indiferent cât de mult credem sau nu în bombastica afirmare a independenţei justiţiei în epoca Băsescu şi în succesele ei în lupta pentru păstrarea în picioare a statului de drept, sistemul acesta straniu, prin care se încearcă permanentizarea la cârma ei a aceloraşi doi oameni, nu poate decât să dea de gândit. Chiar şi celor care au capacitatea unui parameci de a asimila informaţii. Îndârjirea şi subterfugiile prin care se încearcă păstrarea la butoane a celor numiţi acolo, iniţial, chiar de ultravirulenta şefă a gărzii pretoriene a actualului locatar de la Cotroceni, am numit-o aici pe Macovei, ne arată, evident, că încă suntem în pericol de a fi cotropiţi de sovietici.

Pe de altă parte, marea grijă a Bruxellesului că USL ar putea să-i schimbe pe cei doi în mod samavolnic şi neeuropean, se dovedeşte a fi fost copilărească. Social-liberalii nu sunt puşi pe acaparat justiţia, dimpotrivă, sunt atât de ocupaţi cu alte lucruri esenţiale, încât, cei doi, profitând de neatenţia puterii, pot liniştiţi să se schimbe între ei. În timpul ăsta, ministrul justiţiei, războinica pentru care s-a făcut atâta tămbălău, stă în birou şi-şi reciteşte, probabil, felicitările primite odată cu instalarea în funcţie. Iar premierul face turul televiziunilor ca să “liniştească” (???) poporul că senzaţionalul DD n-are bani! Ăă?

Aşa că, uşor confuz, mă întreb dacă la USL mai e cineva acasă, sau sunt toţi rămaşi prin Deltă.

Da, sigur, vă vedem la televizor, încercând să puneţi umărul din greu la creşterea lui Diaconescu în sondaje. Şi cum vă chinuiţi atât de mult să nu-i daţi combinatul, încât nu faceţi niciun efort de a ieşi din circul mediatic fără precedent declanşat de el. Da, vă apreciem spiritul vânătoresc şi cum îl manifestaţi căutând zilnic, cu televiziunile după voi,  blana ursului din pădure. Da, vă auzim des cum spuneţi naţiei ce hoţi sunt/au fost cei din PDL, cum au devalizat ei ţara. Asta în timp ce megauditurile promise s-au fâsâit lamentabil în nişte rapoarte care se vor umple, probabil de praf. A, da, am uitat că veţi putea da vina şi de acum înainte pe cei care controlează justiţia! Da, am aflat cum vă chinuiţi să împărţiţi multele fotolii de parlamentar pe care o să le câştigaţi în decembrie şi cum, în dărnicia şi siguranţa voastră, daţi câteva şi foştilor trădători, şi verzilor, şi ţărăniştilor lui Ciorbea, şi lui Geoană, pe care l-aţi gonit acum ceva timp din partid. Daţi, că aveţi de unde, cel puţin pe hârtie.

În timpul ăsta ţara e pusă pe avarie, marile reforme promise aşteaptă primăvara şi mult prea neîndoielnica megamajoritate parlamentară. Aşa că, poate, vă gândiţi să reveniţi din vacanţa prelungită. Nu de alta, dar s-ar putea ca atunci când va suna clopoţelul în decembrie, să vă regăsiţi în bănci mult mai puţini decât credeţi.

***

Dacă doreşti să fii informat/ă rapid despre noile postări de pe acest blog, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. evident ca USL-ul traieste, dar in nici un caz altfel decat ca de obicei. sa fiu mai explicit. Dupa ce Anastase a furat ca-n codru voturile baietii din cellelate partide au binevoit sa realizeze ca ei sunt putin in plus in parlament si gasca de la putere face ce vrea fara sa-i mai bage in seama. Le-a trebuit de atunci aproape un an ca sa faca acesta alianta dubioasa si daca au reusit in final pe urma au inceput sa caraie cum ca populatia e prea moale si nu se revolta, ca vezi doamne ei facura o mare smecherie. Faptul ca replica lor la hotia lui Anastase a fost lenta si cam fara efect n-a contat, in schimb era criticat roamansul ca e prea moale si nu iese in strada sa darame pe Boc. Lor nici prin cap nu le-a trecut sa paraseasca parlamentul dar era devina majoritarul cum ca de ce nu face greva generala sa ramana fara bani si sa-linghsuie bancile sa-i ia casa. Dupa ce facura referndumul de demisie a presedintelui si avura esecul binecunoscut nici prin cap nu le-a trecut sa faca o analiza si sa constate lucrurile grave ca sa le indrepte: ca cifrele oficiale n-aulegatura cu realitatea ca UDMR-ul actioneaza la comanda …..
   ca curtea constitutionala este politizata si de aceea nu va avea nicodata prestanta necesar unui astfel de for
   Nici unul din aceste aspecte nu este rezolvat sau incurs de rezolvare. Singurul comandament este BASESCU JOS.
   Ori imi pare rau Basescu ca si Ceausescu sunt produse a sistemului romanesc si in loc sa faci modificarile fundamentale in sistem ca sa nu mai ai astfel de produse ei se concentreaza asupra lor punnctual. In calitate asta este doar o corectie, dar daca nu vei lua masurile de corectie a integului siste, si cele preventive necesare ea se va repeta. Oare mai crede cetateanul de rand ca imbubatilor din parlament le pasa de el ????????????????
   Daca in urma unui vot masiv de demitere a presedintelui nevalidat lucrurile au ramas la fel :cu acelasi presedinte ???, cu numar de alegatori umflat ???, curte constitutionala politizata si compromisa???, Minister de interne si adimistratii locale fara responsabilitati ????? La ce mai conteaza votul meu ????? Ca nu s-a reusit schimbarea presedintelui, fie , dar nici una din erorile sitemului politico-juridico admistrativ sa nu fie indreptata ??????? Aici nu mai poate fi de vina o singura persoana BASESCU. aici e vorba de un sistem politico -financiro MAFIOTcare mie cetatean imi da in cap daca incerc sa ma afirm, iar lor celor din sistem le permite orice magarie. Da USL-ul e acasa in sistemul sus amintit, si vrea niste mici modificari in sistem adica sa ia ei grosul de ciolan, pentru noi muritorii de rand insa fiti linisti mari schimbari nu se intrevad decat doar daca va convine sa intrati in MAFIA LOR dar renuntati atunci la conditia de muritori de rand si aspirati la un loc in cazanul privilegiatilor din I.A.D. ( ceva mai multa caldura, furci mai ascutite, etc,)

  2. Da,USL-ul este dus pe teren,pe la chiolhanuri cu elicopterul,ca de ,De ce numai Basescu sa se plimbe cu elicopterul cand tot poporul este in criza .?Am asteptat rezultatul auditului facut de diverse MINISTERE ,dar totul a fost o mare FASAIALA si,am ajuns la concluzia ca “Maria si-a schimbat palaria”,vorba proverbului.

  3. incep sa ajung sa cred ca pdl=usl. de ce? e f simplu asa cum remarcati si dv, si cam toti de pe aici.usl-ul guverneaza? daca da, ce fac? de ce nu ii schimba pe astia doi infanti ? daca guverneaza , atunci ce fac? sau poate s-au molipsit de la somnul lui crin?nu se vad urme ale bunastarii, promise sau macar a indreptarii greselilor pdl-iste.si chiar daca ar face ceva, chiar si in parlament, ce se va schimba in decembrie fata de acum? acum usl are majoritatea in parlament are sefia celor 2 camere, si are guvernul,deci ce se va schimba in decembrie fata de acum? vor mai fi inlocuite niste fete prin peisajul parlamentar,sau ce? daca acum nu se vede ca exista sperante ca se pot si vor indrepta lucruril;e, atunci in dec va fi o mare dezamagire.

  4. Da, suntem dezamagiti. Eu le mai dau o sansa pentru ca m-am convins de prsiunile la care au fost si sunt supusi. Lovitura a fost ca Tovarasul a revenit la Cotroceni. Era de asteptat ca nu-l vor lasa pe Ponta sa ia cu adevarat o masura favorabila pentru noi, nu au interes sa-i creasca cota la realizari ci la esecuri. Daca se face rocada intre Morar si Kovesi definitiva, USL a pierdut votul meu. Antena 3 are noroc ca DD a pierdut si nu-l mai promoveaza asa ca, mai raman sa vad programele lor. Insa greselile repetate duc la pierderea telespectatorilor. Vad ca Tovarasul de la Cotroceni tace, asta nu prevesteste nimic bun … coace el ceva.