alo, Georgescule de la ANI! Demisiaaaa!

La dorinţa lui Macovei, în România a apărut un fel de struţo-cămilă, menită să se învârtă printre picioarele Parchetului şi DNA-ului, şi să-i vâneze pe demnitarii cu probleme de… integritate. Eu am sperat multă vreme că se va ocupa de depistarea hoţilor la nivel înalt, ale căror averi nu coincid cu suma lefurilor încasate, de obicei, de la stat. Când colo, singura preocupare a ANI este să descopere incompatibilii. Adică cei care ocupă simultan mai multe funcţii, în pofida legilor. Toate bune şi frumoase şi utile politic, dacă “hotărârile” agenţiei n-ar fi mereu mult ulterioare “infracţiunilor”. Ceea ce face din instituţie doar un instrument de pedepsire a celor care, întâmplător sau nu, au ajuns în colimatorul ei.

Ceea ce n-ar fi rău, dacă şefii ei nu s-ar implica în cruciade care ar părea personale, dacă n-ar avea aspectul unor bătălii comandate din altă parte. Cea mai nouă a fost pierdută ruşinos de Horia Georgescu şi ai lui. Şi a celor care l-or fi încurajat să persevereze. A făcut tot posibilul pentru a-l opri pe Mircea Diaconu să candideze la europarlamentare. După ce l-a scos din fotoliul de Ministru al Culturii şi l-a împiedicat să participe la alegerile din 2012, ANI şi-a-ncordat muşchii ca să nu-l lase să ajungă nici la Strasbourg. Cu sau fără carnet de partid. Atât de înverşunată a fost, că i-a speriat şi pe temerarii colegi liberali ai actorului, care l-au mătrăşit din lista lor. Şi, pentru că omul nu s-a lăsat si s-a apucat să strângă semnături de capul lui, l-au apucat nevricalele pe Georgescu. Nu numai că a trimis o scrisoare Biroului Electoral Central, deşi n-avea niciun drept, dar i-a mai şi ameninţat public pe cei care susţin candidatura lui Diaconu. I-a făcut direct infractori şi i-a anunţat că-i aşteaptă dosare şi procese.

Desigur, asta l-a ajutat pe Diaconu să strângă semnăturile în timp record. Credeţi că asta l-a demoralizat pe vajnicul luptător pentru integritatea actorilor care vor să devină europarlamentari? Nu! Şi dă-i şi luptă, şi luptă şi dă-i, până când 3 instanţe au decis că omul poate candida. Citind aceeaşi lege în baza căreia a făcut Georgescu tot tămbălăul, devenit din ce în ce mai penibil. Fără să fiu un specialist, limba română şi bunul-simţ mă conduseseră la o concluzie similară cu cea a judecătorilor de la Curtea de Apel, cam de prima dată când am citit paragraful vizat.

Exceptând cazul puţin probabil în care tot circul lui Georgescu a fost special făcut pentru a-i înlesni lui Diaconu drumul spre Parlamentul European, singurul lucru pe care ar trebui să-l facă în seara asta suspomenitul e să-şi dea demisia! Nu numai că a târât instituţia publică într-o fundătură, dar i-a distrus credibilitatea. Mult timp de acum înainte, orice decizie ANI va fi privită cu suspiciune de mai multă lume decât până acum. Şi asta nu doar pentru presupusele influenţe politice, ci şi pentru mult prea concretele dovezi de incompetenţă. Ia uite, tot cu “incomp” începe :)

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Dar ce-ar fi sa ancheteze cineva CUM a ajuns Macovei acolo unde nu face decat si sa-si denigreze (intr-adevar, cu smuls de toale si de par) tara si poporul? adica pe noi, astia, platitori de taxe si votanti in van, ma refer la cei 7,5 milioane de romani despre care se vorbeste din ce in ce mai putin….personajul Macovei, ca nu pot sa-i spun altfel, nu poate ramane DEASUPRA Justitiei doar pentru ca-si bate joc (fara talent, dar cu o perseverenta demna de o cauza mai buna) de acest cuvant?? Nu mai pica, domnule, Basescu, sa-i ia si pe astia taras si sa se duca, sa nu le mai auzim de nume?

  2. Adevarat cam ciudata incompabilitatea lui Mircea Diaconu. Este incompatibil cu Parlamentul Romaniei dar compatibil cu Parlamentul European. Nu prea inteleg cum vine asta. In ceea ce-l priveste pe Mircea Diaconu pe mine ma cam deranjaza faptul ca se agata cu dintii sa obtina un post foarte bine platit de parlamentar european . Miroase a “fripturism” Acum sa fim seriosi : E drept ca Mircea Diaconu este un actor destul de bun si cunoscut. A fost distribuit in multe roluri de teatru si de film dar nu imi aduc aminte de nici un rol memorabil. Din acest motiv nu prea sunt de acord cu apelativul “maestre” Daca el este maestru atunci Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Marin Moraru, Victor Rebengiuc cum mai sunt ? Ca sa nu mai vorbesc de monstrii sacri Calboreanu, Birlic, Giugaru, Gina Patrichi, Leopoldin Balanuta, etc. Cred ca este un actor destul de bun si atat.

   1. Daca inca nu ai inteles… noapte buna atunci!
    Somn usor! Poate in somn vei intelege si pe urma te vei trezi!

   2. Nu este doar un actor bun, este un om cu foarte mult caracter si in plus, este un luptator. Personal, ma bucur pentru succesul lui, si ca orice cetatean de buna credinta ma simt umilita si insultata de aceasta caricatura de la ANI, Horia Georgescu, care ar trebui demis urgent. Din pacate, el este in misiune, si cine i-a dat aceasta misiune, nu-l va demite.
    Imi doresc ca Romania sa fie reprezentata de oameni ca Mircea Diaconu, il iubesc si il respect, pentru felul in care reuseste sa se impuna si nu se lasa manipulat, de cei care se straduiesc in fiece moment.

  3. Niet! ĂSTA TREBUIE DEMIS, nu să-și dea demisia! Alo, CNI, Senatul, Tăriceanu…???

  4. ar trebui sa-si dea demisia si pentru ca a sarit cu tot felul de acuzatii si amenintari la adresa celor care semnau si adunau semnaturi pentru Mircea Deaconu.
   AFARA cu un sut in … dos.

   p.s. la ce parlament avem evident ca nu`l vor da afara.

   1. Nu-l vor da afara pentru ca o sa inceapa Macovei sa-si rupa toalele si parul din cap pe culoarele Parlamentului European, urland ca Ponta omoara justitia!

    1. Așa, și? Ce, Ponta n-are nevasta europarlamentar? Să se dea și Daciana cu fundu’ de pământ, care-i problema???