Alo, Dzeu? Aici, Zeus! Hăhăhăhă…

“Cineva acolo sus mă iubeşte. Am eu o legătură directă cu Dumnezeu. În mod categoric, Dumnezeu mi-a ţinut o palmă pe creştet tot timpul”. Nu, nu e un citat din Becali. Ci din cel care, de când îl ştim, a respectat cu sfinţenie preceptele sfinte: n-a minţit, n-a preacurvit, n-a băut şi n-a furat! Vorbim, desigur, de TB, cel pe care românii l-au votat de câte ori au avut ocazia şi de câte ori au stat acasă!

Am aflat astfel ce a făcut dzeu cu mâna pe care şi-a luat-o de ceva timp de pe poporul român. Mă rog, cu una dintre ele, că în cealaltă îl ţine pe ciobanul-latifundiar-deputat-patron-de-stea, după cum ne urlă acesta de câte ori are un microfon în gură. Şi-uite-aşa găsirăm şi răspunsul la întrebarea care a frământat naţia atâta timp: cine răspunde la al treilea buton al telefonului negru de pe biroul preşedintelui. Deşi eu cred că s-ar putea să ne-nşelăm cu toţii, inclusiv şeful statului, pentru că tot el spunea , mai deunăzi, că “fiecare chel şi-a pus [singur] mâna-n cap”…

Şi, ca din întâmplare, fără nicio legătură, desigur, anunţă naţia că s-a sucit iar. Nu mai pleacă pe mare după ce-şi încheie şezutul la Cotroceni, ci va rămâne să bântuie politichia românească. Nicio surpriză pentru cei mai mulţi, poate doar pentru naivii săi susţinători, care în continuare cred orice vorbuliţă scoasă pe gură de TB, chiar dacă e în totală contradicţie cu cea rostită acum 5 minute. De altfel, preşedintele nici nu se mai jenează să-şi ridice inconsecvenţa la rang de normalitate amuzantă.

Dar mesajul n-a fost pentru popor, care, oricum, abia aşteaptă să uite ce-a pătimit în cei 10 ani ai domniei lui TB şi să-l voteze din nou, când va fi cazul, primenit şi luat de nou, când se vor fi săturat şi de Ponta şi de Antonescu. Ci a fost pentru supuşii săi din PDL, cam neastâmpăraţi în ultima vreme, care se pregătesc să-l aleagă pe cel menit să se dea la o parte peste un an jumate, când Băsescu va descăleca în Modrogan. Ori, el a spus cu subiect şi predicat că, într-un partid condus de Blaga, nu se-ntoarce nici mort. Acum n-a făcut decât să silabisească pentru proşti ce trebuie aceştia să ordone mânuţelor lor când va fi să completeze buletinul de vot de la Convenţia din martie. Ceea ce demonstrează că nu-i surâde prea mult varianta de a-i construi Duduii un nou loc de joacă, în cazul în care aceasta pierde alegerile interne. Şi că e dispus să facă orice îi permit imaginaţia şi pârghiile (Constituţia nemaifiind de mult limitativă pentru el), ca partidul lui de suflet să nu cadă în labe vrăjmaşe. De buldog.

***

Nu aştepta să descoperi prin intermediari ce apare nou pe acest blog! Află direct prin mail despre cele mai proaspete postări, abonându-te la newsletter, în meniul din dreapta!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. “Cum le spui dumneata, bobocule, mai rar cineva…” Ce-ar mai fi de spus? Traim un vis urat, urat….Chiar si darul ns. natural, acela de a face haz de necaz, parca a palit de la o vreme. Sustinerea coanei Europa, ba, chiar a Marelui Licurici ne-a cam scarbit….Noi, ca natie, nu mai contam? Se pare ca nu.

  2. Ma scuzati,parerea mea este cu totul alta.Ce alt politician ,in ultimul deceniu,a starnit atata patima ca Traian Basescu? Eu i-am gasit mereu calitati de jucator politic cu tactici si strategii imprevizibile.
   Si acum,indiferenta putem acorda jurnalistilor care pun de multe ori intrebari idioate.Scormonesc prin cotloane insalubre, inventeaza “realitati” paralele ,nu cauta partea curata si luminoasa din viata societatii si nici din viata politicienilor care ne-ar favoriza si pe noi.

   1. Iti spun cu toata sinceritatea ca m-am straduit sa vad partea curata si luminoasa a lui TB, dar n-am reusit. Asta nu inseamna ca tot ce-a facut a fost rau sau ca el este malefic. Dar nu cred ca are o parte curata si luminoasa, cel putin nu una vizibila public.

    1. Salut,Radu!

     Ne-am obisnuit sa-i detestam pe politicieni ,dar nu reusim sa vedem aceea parte despre care recunosti ca n-a fost rau.Eu sunt profa de meserie,adica “bujetara” si cu toate acestea a imbratisat din primul moment ideile de dreapta ,crezand in meritocratie ,in performanta individuala ,in respect si moralitate.Ca vorbesc de “rara avis” e cat se poate de adevarat,dar nu ma pot lasa coplesita de intunericul care ma inconjoara si mai caut luminita de la capatul tunelului ,cum am cautat din /90 incoace.Si cea mai dureroasa lovitura am primit de la liberali cu care am votat de la bun inceput.Pentru mine ei sunt morti si ingropati.

  3. Asa rasuflat ori expirat cum e , inca mai face rau , deci nu trebuie ignorat . Cat despre credinta si Dumnezeu , n-avem a ne amagi , habar n-are despre ce e vorba . ca trebuie sa i se-nchida toate caile Pai cum sa fi aflat ? E atat de negru la matze , ca n-avea cum .
   Pana la infaptuirea justitiei divine , cred ca trebuie sa i se-nchida toate caile de a mai face rau , singur n-are cum sa se trezeasca , pentru ca binele se reduce la binele pentru el .

  4. S-a scăpat totuşi cu un truism odinioară, şi anume în ţarcul lui Onacacând a recunoscut că „Flacăra Democraţiei frige la mâini”.
   Şi cum îl ardea cam tare a predat-o (oricum semăna cu o trompetă), şi cui altcuiva decât thrust-ului Felix pe care-l mai căutase cândva să-i milogească nişte sufragìi.
   Ca să fim bine înţeleşi: îl ardea pentru că nu-i pusese patru cuburi de gheaţă.

  5. Flatulescu, ca sa ma exprim elegant,pote fi contrazis cel mai bine si mai eficient chiar de catre el insusi! Cei peste 50 de ani pe care-i am nu mi-a fost dat sa mai cunosc vreun individ care sa se contrazica in absolut toate declaratiile sale!!!!! In consecinta, declaratiile saleNU trebuie luate in serios! In schimb personajul, DA! Pentru ca TREBUIE sa vina odata si oadta si nota de plata; “radem, glumim,f…. si platim!”