3 minute de pauză

Pentru pauza de azi am o povestioară simpatică despre un artist. Aţi auzit de Bansky? Nici eu :) Se pare că e un artist graffitti, activist politic, regizor de film și pictor englez. Nu ştie nimeni cum îl cheamă cu adevărat. E fiul unui tehnician de fotocopiatoare şi a fost instruit ca măcelar, dar l-a atras arta stradală din Bristol. Azi e unul dintre cei mai apreciaţi din breasla sa. Ei bine, ca o autoironie, cred, s-a gândit să facă un experiment. S-a aşezat lângă Central Park din new York, la o tarabă, să-şi vândă creaţiile pentru 60 de dolari!

Mulţi trecători, puţini interesaţi şi mai puţini dispuşi să dea bani pentru nişte imagini realizate cu sprayuri cu vopsea şi nişte şabloane. Uitaţi-vă la filmuleţ, după care vă spun de ce povestea asta e foarte interesantă şi cu ceva morală :)

Ei bine, domnul din imagine, care a reuşit să vândă cu ocazia înregistrării doar de 420 de dolari (ceea ce, să fim sinceri, nu e puţin deloc pentru o zi), are o cu totul altă cotă la casele de licitaţii de renume. În 2007, la una dintre acesta, tabloul lui (cel mic din deschiderea acestui articol), intitulat “Space Girl & Bird” (Fata spaţială şi pasăre), s-a vândut cu… 578.000 de dolari! Iar acesta de mai jos, botezat “Keep it Spotless” (Păstrează fără pată) a fost adjudecat, un an mai târziu, pentru halucinanta sumă de… 1.870.000 de dolari. Da, da, un milion opt sute şaptezeci de mii! :)

Categorii: 3 minute de pauză
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: