3 minute de pauză

Mulți au văzut, cred, acele performanțe muzicale în care sunt implicate mai multe pahare umplute în varii proporții cu apă. Eu, de exemplu nu știam că această ”combinație” are și un nume: glass harp – harpa de sticlă. La prima vedere pare simplu. freci buricele degetelor de buza paharului și gata, se aude sunetul. Dar sunt atâtea lucruri care trebui controlate pentru a transforma sunetele în melodie, încât nu pot decât să mă înclin în fața talentului celor care reușesc.

Unul dintre ei e Robert Tiso, un anglo-italian, care a început prin a studia chitara clasică și a continuat cu teoria muzicii și inginerie acustică, la Academia de Arte din Urbino. La un moment dat, strângând mai multe pahare de vin pentru un experiment, a constatat că acestea se pot transforma într-un veritabil instrument muzical. A aflat apoi că folosirea lui e veche de 300 de ani și că mulți compozitori l-au folosit pentru redarea creațiilor lor. Așa că a învățat să-l stăpânească și să-l facă să scoată sunetele dorite. Iată rezultatul:

Categorii: 3 minute de pauză
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: